Що таке марміти в кулінарії?

Для процвітання підприємства громадського харчування необхідно не тільки смачно та якісно готувати їжу, але і правильно підносити її клієнтам. Що таке марміти в кулінарії знає кожен власник ресторану, так як за допомогою цього обладнання можна на певний проміжок часу зберегти привабливий зовнішній вигляд страви – їжа не пригорає, не змінює структуру і колір, а також необхідну температуру.
Підігрів вмісту ємності відбувається за рахунок теплоносія, який циркулює між чашею і джерелом тепла.
В залежності від призначення бувають марміти для перших страв, для других, соусів, напоїв, випічки. Розрізняються пристрою настільні – невеликих габаритів, які є складовою частиною столів ліній роздачі, і підлогові – самостійне обладнання, що використовується кейтеринговими службами та на пересувних точках живлення.
Споживана потужність марміту і інші характеристики
Підтримують температурний режим в межах від +20 до +90 градусів.
Час розігріву до робочої температури – від 20 до 30 хвилин.
Підключаються до мережі 220 або 380 Ст.
Номінальна потужність – від 0,3 до 4,4 кВт.
Матеріал виготовлення – нержавіюча сталь тонколистова, але бувають також пристрої з керамічної або скляної, мармурової або гранітної чашею. Випускаються апарати з 1 – 4-ма і великою кількістю чаш.
Види обладнання
Електричні прилади
Тут ємності нагріваються за допомогою Тенів. Залежно від способу підігріву апарати поділяються на кілька типів:
З водяною лазнею – для короткочасного підтримки страви з ніжною консистенцією або густих соусів в гарячому стані. Для виставлення і підтримки необхідний температури техніка оснащується терморегулятором, «сухий» запуск (при відсутності води») попереджає термостат, для зливу відпрацьованої води є спеціальна трубка. Великі габарити і маса, високі показники споживаної потужності – марміт такого типу вибираються для їдалень з великою прохідністю.
З парогенератором, який розташовується в нижній частині приладу. При підігріві води Тенами, насичений вологою пар заповнює простір під ємністю з продукцією.
«Сухий» марміт – нагрівання здійснюється, завдяки природній конвекції повітря, і вважається найменш щадним по відношенню до продукції.
Популярні і інфрачервоні моделі, або «теплові мости». В таких приладах підігрів відбувається за допомогою інфрачервоного випромінювання, вихідного від спеціальної лампи або трубки з кварцового скла, які розміщуються безпосередньо над продуктами.
Існують також комбіновані пристрої, нижня частина яких підігрівається на водяній бані і підходить для розміщення других страв або гарнірів, а верхня решітчаста (для випічки) – інфрачервоною лампою.
Купити марміт за доступною ціною можна в нашому інтернет-магазині. Отримати кваліфіковану відповідь на питання, що таке марміт в кулінарії, допомога у виборі, подати заявку на придбання товару можна, зателефонувавши за одним з телефонів з нашим менеджером.
Підігрів вмісту ємності відбувається за рахунок теплоносія, який циркулює між чашею і джерелом тепла.
В залежності від призначення бувають марміти для перших страв, для других, соусів, напоїв, випічки. Розрізняються пристрою настільні – невеликих габаритів, які є складовою частиною столів ліній роздачі, і підлогові – самостійне обладнання, що використовується кейтеринговими службами та на пересувних точках живлення.
Споживана потужність марміту і інші характеристики
Підтримують температурний режим в межах від +20 до +90 градусів.
Час розігріву до робочої температури – від 20 до 30 хвилин.
Підключаються до мережі 220 або 380 Ст.
Номінальна потужність – від 0,3 до 4,4 кВт.
Матеріал виготовлення – нержавіюча сталь тонколистова, але бувають також пристрої з керамічної або скляної, мармурової або гранітної чашею. Випускаються апарати з 1 – 4-ма і великою кількістю чаш.
Види обладнання
Електричні прилади
Тут ємності нагріваються за допомогою Тенів. Залежно від способу підігріву апарати поділяються на кілька типів:
З водяною лазнею – для короткочасного підтримки страви з ніжною консистенцією або густих соусів в гарячому стані. Для виставлення і підтримки необхідний температури техніка оснащується терморегулятором, «сухий» запуск (при відсутності води») попереджає термостат, для зливу відпрацьованої води є спеціальна трубка. Великі габарити і маса, високі показники споживаної потужності – марміт такого типу вибираються для їдалень з великою прохідністю.
З парогенератором, який розташовується в нижній частині приладу. При підігріві води Тенами, насичений вологою пар заповнює простір під ємністю з продукцією.
«Сухий» марміт – нагрівання здійснюється, завдяки природній конвекції повітря, і вважається найменш щадним по відношенню до продукції.
Популярні і інфрачервоні моделі, або «теплові мости». В таких приладах підігрів відбувається за допомогою інфрачервоного випромінювання, вихідного від спеціальної лампи або трубки з кварцового скла, які розміщуються безпосередньо над продуктами.
Існують також комбіновані пристрої, нижня частина яких підігрівається на водяній бані і підходить для розміщення других страв або гарнірів, а верхня решітчаста (для випічки) – інфрачервоною лампою.
Купити марміт за доступною ціною можна в нашому інтернет-магазині. Отримати кваліфіковану відповідь на питання, що таке марміт в кулінарії, допомога у виборі, подати заявку на придбання товару можна, зателефонувавши за одним з телефонів з нашим менеджером.
Інші статті